23948sdkhjf

Krabbefisker i trålen?

Var det en russisk krabbefisker, som falt i sjøen i 2014 og som har vært savnet siden, som båten «Remøy» fikk i trålen før sist helg?

Det er NRK som skriver at det kanskje kan være en savnet russisk krabbefisker som muligens havnet i trålen til fisketråleren «Remøy» torsdag i forrige uke. De som var om bord i båten fikk seg en stor overraskelse da et lik, som så ut til å ha ligget i sjøen en god stund, havnet i trålen og opp i båten. Fartøyet bragte liket til land i løpet av helgen, og man har nå foretatt en obduksjon av liket.

Ifølge NRK har politiet sikret både DNA og fingeravtrykk, men man er ikke sikre på identiteten ennå. NRK skriver likevel tirsdag morgen, og refererer til en artikkel i Dagbladet, at det kan være en russisk krabbefisker som havnet i trålen. Han ble savnet etter at han falt over bord i 2016 ikke langt fra der «Remøy» fikk liket i trålen. Russeren skal ha vært en snøkrabbefisker.

Politiet opplyser at det er snakk om en mannsperson mellom 30 og 50 år som er blitt obdusert. I løpet av tirsdagen skal det gjennomføres en CT-scan av liket, som hadde på seg klær som tyder på at han var fisker.

Politiet utelukker ikke at personen har ligget i sjøen over flere år.

 

«Remøy», som eies av  Remøy-rederiet, fikk liket i trålen i det som kalles som Smutthullet i Barentshavet. Dette er internasjonalt farvann, og ligger nært russisk farvann.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078