23948sdkhjf

Lungebetennelse-utbrudd på verft

16 ansatte ved Vard Langsten-verftet har vært innlagt med lungebetennelse.

Det var onsdag at det ble slått alarm i Vestnes kommune, der verftet ligger. Smittevernlegen i kommunen, opplyser til flere medier at sykehusene i Ålesund og Molde hadde fått inn flere personer med lungebetennelse – mer enn vanlig. Etter undersøkelser fant mant ut at alle hadde tilknytning til Vard Langsten-verftet i kommunen.

Til sammen er det 16 personer som har vært innlagt med lungebetennelse, og alle kom altså fra samme arbeidsplass. Til alt hell ble kilden til smitten raskt funnet, og torsdag har kommunen og bedriften jobbet på spreng med å iverksette tiltak og finne selve årsaken til utbruddet. Det har gjort at man har klart å begrense smitten ytterligere.

Kommunelegen uttaler at sykdommen kan være potensielt farlig om det går for langt. Han tror årsaken til smitten er at de ansatte jobber så tett på hverandre og det skaper større smittefare. I løpet av den siste uka har hele sju ansatte blitt lagt inn på sykehus med alvorlig lungebetennelse forårsaket av pneumokokker.

Vard-konsernet sier at de nå vil starte massevaksinasjon av alle ansatte ved verftet.

Verftet har om lag 250 ansatte, men i perioder er det mye innleid arbeidskraft. Den siste tiden har det vært mellom 1300 og 1800 innenfor portene. Vard opplyser at smitteutbruddet ikke påvirker driften i første omgang, og samarbeider nå med Folkehelseinstituttet og kommunelegen for å få oversikt over situasjonen.

Ifølge Folkehelseinstituttet kan pneumokokker forårsake alvorlige sykdommer som lungebetennelse, blodforgiftning og hjernehinnebetennelse.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.251