23948sdkhjf

Ny storkontrakt til Technic FMC

Det er Neptune Energy som har tildelt kontrakten til Technip FMC, som er verdt flere milliarder kroner. Sistnevnte selskap skal foreta havbunnsarbeidet på to av Neptunes prosjekter i Nordsjøen.

Det skriver Sysla.no, som også skriver at de to selskapene med dette inngår et lengre samarbeid med en rammeavtale på fem år. Leverandørkontrakten som Technip FMC nå har fått, er i forbindelse med prosjektene Duva og P1, som Neptune skal bygge ut. Dette er to store havbunnsprosjekter som ifølge Sysla.no er knyttet nært til Gjøa-plattformen, der Neptune er operatør.

Technip FMC skal foreta alt fra planlegging til bygging og installasjon av havbunnsrammene. I tillegg skal selskapet også stå for oppfølging og vedlikehold etter at produksjonen er kommet i gang, skriver nettstedet.

Neptune Energy opplyser ikke hva kontrakten er verdt, men den ligger trolig på noen milliarder kroner. Sysla antar en tredel av jobben skal skje i Norge.

Kontrakten som er inngått mellom de partene, er imidlertid bare starten på et lengre samarbeid mellom dem. De to har nemlig inngått en rammeavtale som strekker seg over fem år i første omgang. Det betyr at Neptune Energy og Technip FMC bygger en allianse, som ikke bare gjelder for Norge, men som omfatter hele verden.

– Det er veldig gledelig. Dette er en stor kontrakt som gir arbeid for mange mennesker i flere år, sier kommunikasjonssjef Lars Ole Bjørnsrud hos Technip FMC til Sysla.no. Han opplyser at i Norge vil det meste av arbeidet skje på Kongsberg og Lysaker.

Bjørnsrud tror at man vil se mer av allianser i framtiden i olje- og gassbransjen. Dette var også et tema som kom opp på Modifikasjonskonferansen i Stavanger i forrige uke, der flere pekte på fordelene ved å danne allianser og samarbeid.

– For oss gir jo en slik avtale mye bedre forutsigbarhet, noe som er veldig viktig, sier Bjørnsrud avslutningsvis til Sysla.no

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109