23948sdkhjf

Rusal klar for USA igjen

Etter lang tid med sanksjoner, er nå den russiske aluminiumsgiganten Rusal igjen klar for det amerikanske markedet.

Nå er målet å kapre tilbake kunder som har tapt grunnet amerikanske sanksjoner. Det er Reuters som skriver dette. Den administrerende direktøren i det russiske selskapet uttaler til nyhetsbyrået at målet er ha vunnet tilbake kundene de har tapt i løpet september i år. Innen denne tid skal nemlig sektoren ha signert leverandørkontraktene sine for 2020, ifølge Reuters.

Russiske Rusal er verdens største aluminumsprodusent hvis vi ser bort fra Kina. Men i fjor ble det innført sanksjoner mot selskapet fra det amerikanske Finansdepartementet etter ordre fra president Donald Trump. Det har foregått forhandlinger mellom russerne og det amerikanske departementet for å finne en løsning på «konflikten» slik at Rusal kunne bli fjernet fra en sanksjonsliste.

Det var våren 2018 at sanksjonene mot eieren og oligarken Oleg Deripaska ble innført. Det var ikke bare Rusal som ble rammet, men også flere andre selskaper han er inne i. Dette resulterte i en stor oppgang på aluminiumsprisen og det man beskriver som «panikkjøp» i aluminamarkedet.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111