23948sdkhjf

Godtar forelegg på 4,5 millioner kroner

Måsøval Fiskeoppdrett har akseptert et forelegg fra politimesteren i Trøndelag på 4,5 millioner kroner. Saken knyttet til den sterkt uønskede situasjonen med høyt lusenivå på lokaliteten Fjølværet i 2016 er med dette avsluttet.

Måsøval Fiskeoppdrett erkjenner ikke straffskyld for de forhold som er omhandlet i forelegget, og selskapet er av den bestemte oppfatning at det ikke er grunnlag for foretaksstraff i denne saken.

– Det har ikke vært en enkel beslutning for selskapet å vedta forelegget. Det er krevende på vegne av våre ansatte, selskapet og næringa å akseptere et forelegg som fortsatt legger til grunn straffbare forhold vi ikke erkjenner, selv om saken er blitt redusert i forhold til Mattilsynets anmeldelse, botens størrelse har blitt justert ned underveis og flere forhold frafalt av politiet, skriver Asle Rønning, administrerende direktør i Måsøval Fiskeoppdrett.

– Vi opplever at Mattilsynets håndtering av saken ble en unødig ekstra belastning for selskapet og dets ansatte. Vi ble under og etter hendelsen beskyldt for en rekke forhold som vi mener er feil og udokumentert. Saken ble etter konstatering av manglende mulighet til kontradiksjon, skyldkonstaterende uttalelser i media overført for forvaltningsmessig behandling til annen region i Mattilsynet. Vi har i etterkant av saken opplevd bedre dialog og bedre forvaltning fra Mattilsynet her i Region Midt, legger han til.

Rønning skriver at det har vært en krevende sak for Måsøval og mener det beste for bedriften og næringa er å avslutte saken, se fremover, og konsentrere seg om videre utvikling av selskapet vårt.

– Måsøval Fiskeoppdrett AS har i 2018 avsluttet produksjon av påfølgende generasjon ved Fjølværet uten overskridelser av lusegrenser og med god fiskehelse, skriver han.

Måsøval Fiskeoppdrett ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Kilde: Pressemelding fra Måsøval Fiskeoppdrett

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.234