23948sdkhjf

Uavklart skjebne for havarert dokk

Den store dokken, som sank ved CCB på Ågotnes ved Bergen i november i fjor, ligger fortsatt på havets bunn. Det er uavklart hva som vil skje med den, men det blir svært dyrt å få hevet og hugget den. Det skriver Skipsrevyen.no

- Vi har ikke et oljefond i ryggen, og vi skal løfte noe som er to og en halv gang så tungt som en viss fregatt, sier Kurt Rune Andreassen, administrerende direktør ved CCB på Ågotnes til Skipsrevyen.

Nettstedet skriver at CCB har foretatt flere utredninger om hva som kan gjøres med den store dokken, som gikk rett til bunns da prestisjeskipet «Norwegian Gannet» var på vei inn i den.

Ifølge Skipsrevyen har CCB engasjert NIVA i saken, og de skal ikke være langt unna med en rapport. På nåværende tidspunkt synes det mest aktuelt å heve dokken stykkevis.

Dokken ligger på 60 meters dyp, og det vil uansett bli svært dyrt å få den opp. Et første anslag som er lagt på bordet antyder en pris på 200 millioner kroner. Dette krever godvær i flere uker, så det er lite realistisk. Dokken veier om lag 10.000 tonn

Det var sprekker i tankene som var årsaken til at den sank, til tross for at den like før havariet hadde blitt rehabilitert for 15 millioner kroner.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078