23948sdkhjf

TechnipFMC sikret seg stor Equinor-kontrakt

På vegne av rettighetshaverne i Johan Sverdrup-lisensen, tildeler Equinor TechnipFMC kontrakten for produksjonsanlegg på havbunnen og installasjon av dette for fase 2 av prosjektet. Produksjonsanlegget består av fem bunnrammer og totalt 18 ventiltrær med tilhørende komponenter.

Johan Sverdrup-feltet planlegger oppstart i november i år. For å sikre synergier, kontinuitet og en helhetlig utvikling av feltet, tildeler Equinor og Johan Sverdrup partnerskapet bestående av Aker BP, Lundin Norway, Petoro og Total, kontrakten for undervannsanlegg til andre fase av utbyggingen. Planlagt produksjonsstart for fase 2 er fjerde kvartal 2022.

– Dette er en viktig milepæl i Johan Sverdrup-utbyggingen. Med dette har vi på plass undervannsløsningen for både første og andre fase 1 av feltutbyggingen. TechnipFMC er herved tildelt ansvaret for begge. Dermed har vi etablert et godt utgangspunkt for å kunne styrke samarbeidet om sikkerhet, effektivisering, forenkling og teknologiutvikling. Et tett samarbeid i gjennomføringsfasen legger grunnlaget for gode løsninger og videre forenklinger i driftsfasen. Det ser vi frem til, sier prosjektdirektør for Johan Sverdrup, Trond Bokn.

Denne uken planlegges starten på installasjonskampanjen av plattformdekkene både til prosessplattformen og til utstyrs- og boligplattformen. Snart vil derfor alle fire plattformene i første byggetrinn av prosjektet være på plass på feltet 160 kilometer vest for Stavanger.

– Johan Sverdrup er Norges største pågående industriprosjekt. Utbyggingen av feltet har spilt en viktig rolle med tanke på aktivitet og ringvirkninger gjennom en krevende periode for industrien, ikke minst i Norge. Norske leverandører har sikret seg over 70% av kontraktene i Johan Sverdrup-utbyggingen, og med denne tildelingen øker det tallet ytterligere. Det viser omstillingsevne og konkurransekraft, sier anskaffelsesdirektør i Equinor, Peggy Krantz-Underland.

Kontrakten forutsetter godkjenning av Plan for utbygging og drift (PUD) for Johan Sverdrup fase 2, som ble overlevert myndighetene i august 2018. TechnipFMC beskriver kontraktsverdien som «betydelig», noe de definerer i intervallet mellom 75 og 250 millioner amerikanske dollar.

 

Kilde: Pressemelding fra Equinor

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157