23948sdkhjf

Får plass til ni biler

Havila Kystruten forsikrer at de de nye Kystruteferjene skal kunne ta med biler – ni i alt.

Det betyr at de nye skipene, som har sterkt miljøfokus, skal kunne ta med seg både batteripakker, gods og biler, slik at folk langs kystenskal kunne få et best mulig tilbud.

«Vi har lagt vekt på å kombinere tekniske gode løsninger om bord og praktiske gode løsninger for de reisende», heter det i en pressemelding.

Flere har stilt seg spørsmål om de nye fartøyene i det hele tatt kan ta med biler på ferden mellom Bergen og Kirkenes. Spørsmålet om dette dukket opp i Stortingets spørretime også. Nå forsikrer altså Havila Kystruten at deres skip kan ta med biler.

I pressemeldingen uttaler adm. dir. Arild Myrvoll at Havila Kystruten har lagt vekt på å få til en god ordning også for frakt av biler selv om dette ikke lå inne i anbudskravet fra Samferdselsdepartementet.

- Hvert år blir det fraktet 25.000 biler med skipene som seiler langs kysten, og det er viktig for de som bruker skipene at de skal kunne ta med biler. Hvert skip kan ta med ni biler, heter det i pressemeldingen.

De fire nye skipene er hver 123 meter lange og 22 meter brede. De har et mannskap på 76 personer, og kystrutetilbudet har plass til 468 sengeplasser for passasjerer og plasser til 172 for dagreisende.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078