23948sdkhjf

REC-ansatte permitteres i et halvt år

65 ansatte ved REC Solars fabrikk i Porsgrunn permitteres i et halvt år. Årsak: Lav etterspørsel etter solcellepaneler fra Kina.

Det er NRK som skriver at 65 ansatte ved REC Solars anlegg på Herøya i Porsgrunn nå har fått permitteringsvarsel. De 65 må belage seg på å være borte fra jobb i et halvt års tid. Bakgrunnen for permitteringen er lavere etterspørsel etter solcellepanel. Først og fremst fra Kina.

NRK skriver at antallet som permitteres utgjør nesten halvparten av de ansatte ved selskapets fabrikk på Herøya.

– Selv om vi var forberedt på dette, er det den verste dagen i mitt arbeidsliv, sier fabrikksjef David Verdu i REC Solar til NRK. Han legger til at de 65 blir permittert i 26 uker.

For bare ett år siden var det stor optimisme ved Porsgrunn-fabrikken. Man hadde neste år et mål om 40 prosent produksjonsøkning. Men så sa det bang: Markedet for solcelle-teknologi krasjet fullstendig, og prisene ble halvert på kort. De siste månedene har derfor REC Solar kun produsert en femdel av muligkapasitet.

REC Solars fabrikk i Kristiansand blir ikke påvirket av permitteringene. Heller ikke deres fabrikk i Singapore.

Hovedtillitsvalgt ved fabrikken forteller til NRK at det er en trist dag for de ansatte, men at framtiden lover bedre. Man skal investere slik at selskapet får flere bein å stå på.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094