23948sdkhjf

Norske AIM skal vedlikeholde F-16

Aerospace Industrial Maintenance (AIM) har inngått en en større avtale med Lockheed Martin. Det skal etableres et senter for vedlikehold av F-16 på Kjeller.

Det skriver det amerikanske flyseselskapet og det Kongsberg-eide AIM i en felles pressemelding tirsdag. AIM er eid av Kongsberg Gruppen, og det nye vedlikeholdssenteret skal serve både det norske Luftforsvaret og andre lands forsvar som benytter F-16. Ifølge pressemeldingen blir vedlikholdssenteret på Kjeller i Akershus det første Lockheed Martin-verkstedet.

– AIM Norge er veldig stolt av at Lockheed Martin anerkjenner vårt erfarne personell, vår kompetanse og kapasitet. Sammen skal vi sikre fortsatt beredskap for eksisterende og nye operatører av F-16, sier administrerende direktør Ove Haukåssveen i AIM Norway, som er eid av Kongsberg Gruppen.

Også hos Lockheed Martin er man svært godt fornøyd med avtalen.

- Vi er godt fornøyd med det lange samarbeidet vi har hatt med AIM  og Norge. Dette første servicesenteret for F-16 reflekterer den sterke etterspørselen for vedlikehold og service av flyet. Dette vil vokse i årene som kommer, ettersom vi vil se nye F-16 fly og en oppgradering av eksisterende flyflåte, sier Susan Ouzts i Lockheed Martin. Hun er ansvarlig for selskapets F-16-program.

Hun kan fortelle at Lockheed Martin opplever en sterk etterspørsel etter F-16 over hele verden. 400 nye jagerfly skal bygges, og det finnes om lag 3000 F-16-fly i drift i dag i 25 land.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.089