23948sdkhjf

Australsk Aker Solutions-kontrakt

Det norske subsea-selskapet skal foreta forstudier for leveranse av subssea-kompresjonssystem for Chevron Australia.

Dette skriver Aker Solutions i en melding tirsdag formiddag. Jobben selskapet skal gjøre i Australia er det de kaller en «master contract». Det innebærer å gjøre en forhåndsstuide på Jansz-lo-feltet utenfor den australske kysten, som Chevron opererer.

I meldingen går det fram at selskapet skal gjøre «front-end» design av en subsea-kompresjonsstasjon som skal bidra til å hente mer gass fra feltet. Teknologien er ni år gammel og har allerede blitt tatt i bruk av Equinor på Åsgard-feltet i Norge.

Luis Araujo, som er adm. dir. i Aker Solutions skriver i meldingen at det er første gang teknologien tas i bruk utenfor Norge.

– Aker Solutions har hatt en tilstedeværelse i Vest-Australia i 20 år og vi ser frem til å samarbeide med lokalt næringsliv om utviklingen av dette prosjektet, sier han i meldingen.

Selskapet skal også undersøke muligheten for en ubemannet kraftstasjon som vil sørge for strøm til kompresjons-systemet.

Subsea-delen sørger for å holde trykket oppe i gassfeltet. Over tid synker dette og gjør det vanskeligere å få ut større mengder gass, leser man fra meldingen.

Verdien på kontrakten er ikke offentliggjort, men E24 skriver at Aker Solution fikk kontrakten på Åsgård-feltet i 2010 for 3,4 milliarder kroner.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125