23948sdkhjf

Oppgradering skal gi gi økt effektivitet og redusert miljøutslipp

Elkem gjør betydelig oppgradering av ovn ved Elkem Bremanger. Oppgraderingen vil øke ovnens effektivitet og redusere NOx-utslipp med opp mot 50 prosent.

Oppgraderingen har en totalramme på om lag 250 millioner kroner, hvorav NOx-fondet støtter med 90 millioner kroner.

Smelteovnene ved Elkem Bremanger produserer silisium og ferrosilisium. Produktene fra Elkem Bremanger er viktige komponenter i blant annet batterier, solcellepaneler og elektronikk. Investeringen som nå igangsettes har en totalramme på om lag 250 millioner kroner. Oppgraderingen gjøres for å effektivisere ovnen og redusere utslipp, samtidig som arbeidsmiljøet forbedres.

- Oppgraderingen av Ovn 5 vil sikre videreføring av Elkem Bremangers spesialiseringsstrategi innenfor silisiumprodukter, samt ytterligere forbedre arbeidsmiljø rundt ovnen ved å blant annet redusere støv. Dette er en svært viktig oppgradering, og jeg er veldig glad for at vi nå går i gang med prosjektet, sier verkssjef Arne Werge-Olsen.  

- Denne investeringen bidrar til å styrke vår konkurransekraft. En slik betydelig investering viser viktigheten av organisasjonen her i Svelgen. Vi sikrer verdiskapningen både for Elkem Bremanger og lokalsamfunnet, sier Werge-Olsen.

Elkem har fått støtte til prosjektet av NOx-fondet. Gjennom oppgraderingen vil opp mot 50% av NOx-utslippene reduseres, som tilsvarer utslippet til i overkant 100 000 dieselbiler. NOx-fondet støtter prosjektet med 90 millioner kroner.

- Prosjektet på Elkem Bremanger har store muligheter for å kutte NOx-utslippene betydelig, og vi er derfor glade for at vi kan bevilge penger som bidrar til å utløse dette prosjektet. Dette er et av seks Elkem-prosjekter som NOx-fondet har utbetalt eller gitt tilsagn om støtte til og i sum er Elkems satsninger viktige for å sikre vesentlige reduksjoner i nasjonale NOx-utslipp, sier daglig leder i NOx-fondet, Tommy Johnsen.

 

Kilde: Pressemelding fra Elkem

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078