23948sdkhjf

- Det er krise

Det sier daglig leder i Mørenot Skjervøy, etter den dramatiske brannen på Skjervøy i Troms natt til torsdag.

Flere medier melder at brannen på Skjervøy kunne endt mye verre enn den faktisk gjorde. Men iherdig og god innsats fra brannvesenet og politiet hindret dette.

Mørenot Skjervøy sitter igjen med svært lite etter brannen, som fant sted i nabobygget til Lerøy Aurora. Frykten var at isoporkasser i dette bygget skulle antennes. Da hadde brannen utviklet seg til noe langt mer farlig. Ifølge brannvesenet måtte man kjøle ned Lerøy Auroras bygg.

12 ansatte hadde sitt daglig virke hos Mørenot Skjervøy, og bygget som ble totalskadd i brannen, huset blant annet en produksjonshall med lager, kontorer og et butikklokale med salg av fiskeutstyr.

– Man kan kalle det et totalhavari. Vi har berget litt varer som stod på utsiden av bygget, men ellers er det krise. Alt er borte, sier Rune Arild hos Mørenot Skjervøy til Framtid i Nord.

TRIST SYN: Det var et trist syn som møtte de ansatte ved Mørenot Skjervøy dagen etter brannen. FOTO: FRA RUNE ARILD PÅ FACEBOOK-GRUPPEN MØRENOT FISHERY

Materialet på innsiden av Mørenot-bygget avga svært farlige giftgasser i røyken som gjorde at mannskapene valgte å evakuere personer underveis. Rundt 40 personer måtte forlate hjemmene sine. Disse fikk flytte tilbake utover dagen.

Brannvesenet fikk med brannen, som startet 4.30-tiden natt til torsdag, ved 11-tiden torsdag formiddag.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.063