23948sdkhjf

Har klart å omstille seg

Sverdrup Steel i Stavanger har på to-tre år klart det unike kunststykke å omstille seg fullstendig og doblet omsetningen.

Bedriften levde av olja, men da oljekrisen slo til for fullt i 2016 måtte noe gjøres. I dag, tre år senere har de fått flere nye bein å stå på.

Det skriver Stvanger Aftenblad (Aftenbladet) som har besøkt bedriften, som har klart seg godt gjennom en svært turbulent periode. I 2016 lå Sverdrup Steels omsetning på 491 millioner kroner. I fjor endte omsetningen på mer enn en milliard kroner.

Sverdrup Steel var en bedrift som i all hovedsak levde av oljen. Hvordan har de så klart å overleve, og til og med doble omsetningen under og etter oljekrisen.

– Eksport, sier konsernsjefen i Sverdrup Steel, Kristian Rosenberg, til Aftenbladet på spørsmål om hvordan de har klart å oppnå så stor vekst på to-tre år.

Sverdrup Steel er et stjerneeksempel på en rogalandsbedrift som har klart å omstille seg gjennom oljenedturen.

Aftenbladet skriver at selskapet allerede 2013 foretok en risikoanalyse. Den viste at nærmere 95 prosent av omsetningen kom fra olje og gass, og at mer enn 95 prosent av omsetningen var hentet i Norge. Sverdrup Steel måtte derfor stille spørsmålet om hva de skulle gjøre hvis det kom en ny oljekrise.

Det endte i en kraftig strategiendring, og selskapet bestemte seg for å satse på eksport og en rekke nye salgsområder som skipsbygging, kjemisk prosessindustri, bilindustri, marin- og skipsindustri og papir og cellulose for å nevne noen satsingsområder. I tillegg til olje og gass selvsagt.

OMSTILLING: Sverdrup Steel har klart å omstille seg etter oljekrisen. FOTO. SVERDRUP STEEL

Konsernsjefen forteller til Aftenbladet at de fortsatt er store på olje og gass, men at eksportandelen er blitt mye større, om lag 60 prosent av selskapets virksomhet er rettet mot land utenfor Norge.

- Denne kursendringen bidro sterkt til at Sverdrup Steel kunne unngå permitteringer eller oppsigelser gjennom oljenedturen. Dermed har vi greid å holde på kompetansen i selskapet, sier Rosenberg til avisa.

Rosenberg regner med at omsetningen for 2018 vil ligge på i overkant av en milliard kroner, med en resultatgrad på 8 til 9 prosent. Han kan videre fortelle at selskapet har en fyldig ordrebok for 2019 og 2020, så han har stor tro på vekst også i år.

Sverdrup Steel er en ren grossist av metaller og metall-legeringer.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078