23948sdkhjf

Ny kontrakt for NATO-land for STADT

Elektriske framdriftssystem for militære skip er i framvekst , og med sin patenterte STEALTH – teknologi basert på Lean Propulsion, har STADT nå signert viktig kontrakt for eit nytt stort militært fartøy.

Omfang og detaljer om prosjektet  blir ikke offentliggjort nå, men det er en svært betydningsfull kontrakt, som STADT har vunnet i konkurransen med langt større internasjonale konkurrenter.  

Et avgjørende konkurransefortrinn med STADTs Lean Propulsion-teknologi, er at den er støyfri på alle vis, robust, kompakt og trenger ikke kjøling. Det gir mer effekt ut til propellene, og sparer inntil 6 prosent energi i forhold til STADTs konkurrenter på elektrisk framdrift.  Dette betyr at skipene med STADT- teknologi blir svært miljøvennlige, med opp til en halvering av energibruk og klimautslipp i forhold til tidlegere brukt framdriftsteknologi på militære skip.

- STADT leverte i 2018 et stort system til SAAB i Sverige, også det til militært skip. Med den nye kontrakten nå, befester STADTs posisjon i det militære skipsmarkedet, sier direktør i STADT, Hallvard Slettevoll. Han tror at enda flere forsvarskontrakter vil komme snart. 

- STADT merker også stor interesse  fra kommersiell shipping internasjonalt, innen et stort spekter av skip  som ønsker em eller annen form for miljøvennlig elektrisk framdrift.  Mange av prosjekene inneholder LNG som energikilde, gjerne kombinert med diesel og batteri, sier Slettevold videre.

STADT leverer fullt integrerte løsinnger, også propellsystem i samarbeid med sine partnarer. STADT-teknologien er skalerbar opp til svært høye effekter, som dekker propulsjonsbehovet til skip i alle størrelser, skriver selskapet i en pressemelding.

Kilde: STADT

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078