23948sdkhjf

Åpnet partnershop ved Elkem Salten

Elkem Salten Verk er avhengig av at store komponenter er på lager for å sikre drift. En partnershop med TESS frigjør tid til tettere oppfølging av ordrene.

- Dette gir oss tid til å følge opp at driftskritisk utstyr er på plass og tilgjengelig for bruk i produksjonen til rett tid, sier Lars Henrik Johansen, innkjøpssjef ved silisiumprodusenten i Sørfold. Sammen med innkjøper Marianne Åsbakk er han ansvarlig for et varelager og system med 6000 artikler. Partnershopen til TESS er etablert inne på Elkems områder for å gi rask tilgjengelighet til industrielt forbruksmateriell.

- Bare det å opprette en ordre, bekrefte den, effektuere den og til slutt betale den representerer et betydelig tidsforbruk. Nå kan vi konsentrere oss om det som virkelig krever vår kompetanse og som produksjonen er avhengig av, sier Marianne Åsbakk.

Elkem Salten handler for om lag 150 millioner kroner i året. Verket er en av fire verk i divisjonen, og produserer silisiumprodukter. Avtalen med TESS om partnershop er på fem år med opsjon på forlengelse i ytterligere tre år. - Det er de største og mest innovative industrivirksomhetene som inngår denne type samarbeid med oss, sa Øyvind Brox da han åpnet shop-in-shop-konseptet.

En partnershop er skreddersydd etter kundens behov og gir besparelser langt ut over det som kan gis i faktiske rabatter.

TESS etablerte den første partnershopen i 1995 hos ABB i Drammen. Siden 2003 er det beregnet at etableringene samlet utgjør besparelser på over 500 millioner kroner, hvilket utgjør 27 prosent i forhold til vareverdi.

Besparelsene knytter seg blant annet til reduserte transaksjonskostnader, herunder fakturahåndtering for kunden, alle varer på ett sted, og kortere leveringstid på det som må skaffes, med andre ord «kortreiste» varer, tjenester og service.

Ved Elkem Salten skal kostnadsbesparende tiltak og forenklede rutiner kontinuerlig vurderes. Både Elkem og TESS skal sammen regne seg frem til en felles besparelse per år.

 

Kilde: TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094