23948sdkhjf

Kamp om «verdens første» hydrogenferje

Sist torsdag meldte Norled at tegningene av «verdens første» hydrogenferje er klare. Men er det sikkert at dette er verdens første hydrogenferje?

Ifølge Maritime News er nemlig det skotske rederiet Ferguson Marine også i ferd med å bygge «verdens første» hydrogenferje. Den bygges ved Port-verftet i Glasgow, melder E24.

Norleds hydrogendrevne ferje skal etter planen settes i drift i april 2021. Da skal ferja trafikkere det såkalte Hjemleland-sambandet. Det er med bakgrunn i når ferja skal være ferdig og når den settes i drift at de kaller det «verdens første» hygdrogenferje. Dette til tross for at Norled er kjent med det skotske prosjektet, men ikke i detalj.

- Jeg tror vi blir først. Dette er jo et konkret prosjekt hvor vi har kontrakt med Statens vegvesen og har forpliktet oss til å levere, sier teknisk direktør Sigvald Breivik i Norled til E24.

Han opplyser til nettstedet at Norled jobber nå med ulike verft for å få til en kontrakt om bygging innen påske. Og han tror det vil være aktuelt med byggestart til sommeren.

Det skotske prosjektet har fått om lag 9,2 millioner Euro i EU-støtte. Kostnadsrammen skal ifølge E24 være på hele 121,5 millioner kroner. Med på dette prosjektet er også Kongsberg Maritime.

Men Norled er ikke alene om å ha tro på de er først ute med «verdens første hybridferje». Sjefsarkittekt Chris Dunn sier nemlig til World Marine News at deres prosjekt er i rute, og at de regner med at kan være først ute.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.61