23948sdkhjf

Fikk se Johan Sverdrup på nært hold

Denne uken besøkte en stor delegasjon Kværner Stord for å ta en nærmere kikk på Johan Sverdrup-prosjektet. Og gjengen var imponert.

Konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor, Anders Opedal og konsernsjef Karl Petter Løken i Kværner holdt en kort presentasjon av prosjektet før en samling av representanter fra organisasjoner og presse fikk en rundtur på boligplattformen og prosessplattformen på Johan Sverdrup.

I første fase av prosjektet sikret norske leverandører seg mer enn 70 prosent av kontraktene. I andre fase er norsk andel enda høyere.

- Leverandørene fortjener honnør for måten de har respondert på gjennom de siste årene. Dagens aktivitetsnivå på norsk sokkel ville vært lavere uten kostnadsreduksjonene en felles industri har lykkes med. Det har gjort oss i stand til å beslutte nye prosjekter i en krevende periode. Resultatet er mer verdiskaping og viktige ringvirkninger, sier Anders Opedal i Equinor.

Karl Petter Løken minnet om viktigheten av å ha stabile rammebetingelser.

- Stabile rammebetingelser i bunn er en viktig konkurransefaktor for norsk leverandørindustri. Samtidig er vi gode på samarbeid. Dette må vi fortsette med, sa han.

Tilstede på dagens besøk var blant andre adm. dir. Ole Erik Almlid i NHO, LO-sjef Hans Christian Gabrielsen, leder i Fellesforbundet, Jørn Eggum og adm. dir. Stein Lier-Hansen i Norsk Industri.

- Det er veldig gøy å se prosjektet på nært hold. Og ikke minst er det flott at det er en stor andel av norske leverandører involvert her. Selv med hard internasjonal konkurranse har norske industribedrifter vunnet frem, og viser at det går an å være konkurransedyktig, sier Lier-Hansen.

 

Kilde: Norsk Industri

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094