23948sdkhjf

VIDEO: Sterkt gjensyn med KNM «Helge Ingstad»

Mannskap som var om bord på fregatten natt til 8. november i fjor, fikk torsdag gå om bord i fartøyet. Det ble sterke gjensyn.

Flere av de som opplevde den dramatiske kollisjonen og påfølgende redningsaksjon natt til 8. november i fjor, fikk torsdag gå om bord i KNM «Helge Ingstad». Til flere medier forteller de om de dramatiske minuttene etter kollisjonen med TS «Sola». Å få gå om bord i fregatten mens den «henger til tørk» etter kjettingene til de to kranlekterne torsdag, ble sterke gjensyn.

Mannskapet fikk nemlig gå om bord på fregatten for å være med på å hjelpe til med å rydde opp, men det skjedde under streng overvåkning da svært da myndighetene er nøye på at ingenting fjernes eller endre uten at disse vet om det.

SE VIDEO fra innsidien av KNM "Helge Ingstad" (Video Forsvaret)

Mannskapets hovedoppgave om bord er å være med på å tømme fregatten for vann. Om lag 120 av de 136 som var om bord da ulykken skjedde, er med på tømme-arbeidet.

Hevingen av fregatten KNM «Helge Ingstad» regnes som ferdig i morgen, lørdag. Det opplyser Forsvarsmateriell fredag morgen.

– Tømmingen av fregatten har gått etter planen og vekten er redusert med 630 tonn siden i går ettermiddag, forteller Elisabeth Sandberg i Forsvarsmateriell til NRK.Planen om å ha fregatten tilbake på Haakonsvern på søndag står dermed ved lag.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078