23948sdkhjf

10 milliarder i omsetning for Torghatten

Transportkonsernet Torghatten ASA passerte for første gang 10 milliarder i omsetning. I 2018 leverte konsernet tidenes beste resultat med 681 MNOK, mot 558 MNOK i 2017.

– Totalt sett ble 2018 et godt år for konsernet, og vi har god drift i de fleste selskapene våre, sier konsernsjef Brynjar Forbergskog.

– Vi ser at det er potensiale for å bedre resultatene ytterligere, og vi jobber kontinuerlig med dette, sier han. I 2018 er det tatt store investeringer, og inntjening knyttet til disse vil hovedsakelig komme fra og med 2019.

Torghatten har satset sterkt på mer miljøvennlige transportmidler i konsernet. – Vi har tatt i bruk miljøvennlige fly, el-ferjer og nye ferjer med miljøvennlig gass-elektrisk fremdrifts-anlegg blir levert i mars i år. – I tillegg har vi bygd om 3 ferjer til plug-in-hybrid, sier Forbergskog. Store deler av bussparken skal også skiftes ut til mer miljøvennlige busser. En stor del av bussene driftes på gass, bio-diesel og rene el-busser. Det jobbes kontinuerlig med å gjøre transportvirksomheten i konsernet enda mer miljøvennlig.

Konsernets sjøtransport leverte et driftsresultat på 470 MNOK i 2018. – Vi er fornøyd med ferjevirksomheten vi har i Nord-Norge, i Midt-Norge og på Vestlandet, sier Forbergskog. 2018 har vært preget av planlegging og oppstart av de nye sambandene Halhjem – Sandvikvåg (Hordaland) og Flakk – Rørvik (Trøndelag). Totalt settes det inn sju nye ferjer, noe som bidrar til at ferjeflåten i Norge fornyes til langt mer miljøvennlige ferjer.

Kilde: Pressemelding fra Torghatten

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.08