23948sdkhjf

Fredrikstad-bedrift flyttes trolig

Fredrikstad-bedriften Biobe kan bli flyttet til Trøndelag. Bedriften har 40 ansatte.

Fredriksstad Blad (FB) skriver at det foregår en prosess rundt en framtidig organisering av bedriften. Den ble for ikke så lenge siden solgt til plastkjempten Bewi, og det er dette som trolig er årsaken til at Biobe nå står i fare for å bli lagt ned – til fordel for Trøndelag.

En av de tillitsvalgte ved Biobe sier til FB at administrasjonen i morselskapet har gått gjennom ulike alternative endringer i organisasjonen. Og den største forandringen er at det ser ut til at det meste går til Trøndelag. Han legger til at de ansatte har fått uttale seg i sakens anledning.

Man ser for seg at det blir avklaring om flytteprosessen i løpet av kort tid.

Biobe har både plastproduksjon og metallproduksjon i Fredrikstad, og det skal være en bedrift i morkonsernet i Trøndelag som er pekt ut til å ta over denne delen av Biobe. FB skriver at det er uklart om hele Biobe flyttes ut av Østfoldbyen, eller om deler av produksjonen kan bli igjen. Bedriften har i dag 40 ansatte.

Hvis flytting blir aktuelt er man avhengig av å få med seg mye av kompetansen som de ansatte i Fredrikstad besitter. Derfor er situasjonen dramatisk og uavklart, da det er langt å flytte fra Østfold til Trøndelag. De ansatte har argumentert for å beholde bedriften i Fredrikstad.

Biobe er i tillegg også en slags attføringsbedrift, der de tar inn brukere fra institusjoner i byen, slik at disse får jobberfaring. Dette tilbudet står også i fare for å bli borte dersom bedriften flyttes til Trøndelag.

Den tillitsvalgte ved Biobe sier at det lå i kortene da bedriften ble solgt til Bewi, skulle man fortsatt ha produksjon i Fredrikstad. Slik ser det nå ut til å ikke bli. En annen tilltisvalgt ved Biobe forteller til lokalavisa at mange av de ansatte fikk sjokk da meldingen om eventuell flytting kom, og at det er en del uro i bedriften.

Biobe AS utvikler og produserer produkter i både termoplast og herdeplast. I tillegg til en betydelig oppdragsproduksjon har Biobe også en rekke egne produkter. Bedriften leverer både tanklokk, mange forskjellige typer lufteventiler til bruk i bolig og et betydelig antall varianter av vinkeljern. Biobe lager også brann- og redningsskap til industri, skip og offshore.

Den nye eieren Bewi, har ifølge FB gjort seg bemerket som et selskap som er aktivt med å kjøpe opp andre bedrifter. 

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062