23948sdkhjf

«Hardhaus»-kantring bidro til minus

Flytedokken som kantret i august i fjor med «Hardhaus» inni bidro til at Hirtshals Yard fikk et underskudd på 2,06 millioner danske kroner for regnskapsåret 2017/18.

Det skriver metal-supply.dk. I tillegg til kantringen av flytedokken, var også et sviktende marked, og en lav norsk kronekurs årsaker til at verftet i den danske byen fikk et underskudd.

Verftets årsresultat foreligger nå. Det ble avsluttet ved utgangen av september i fjor, og ledelsen betegner resultatet som «ikke tilfredsstillende».

Hirtshals Yard kom i norske mediers søkelys i august i fjor da en flytedokk med den norske tråleren «Hardhaus» kantret på dramatisk vis. Det skulle ta fem måneder med reparasjoner før tråleren var tilbake hos eierne i Austevoll. Kantringen førte til en lengre driftsstopp ved verftet, som også påvirket driftsresultatet negativt.

Metal-supply.dk skriver at flytedokken kom ikke i full drift før i januar i år. Verftet opplyser i regnskapsrapporten at virksomheten nå er i full drift igjen og at forsikringssummen er utbetalt.

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Anbefalte artikler

Send til en kollega

0.08