23948sdkhjf

TESS åpnet ny sluse ved Europas største prosessanlegg i sitt slag

Den nye sluseløsningen TESSgate er integrert ved Equinors prosessanlegg på Kårstø.

TESSgate er en sluseløsning for automatisk registrering av uttak som tilknyttes Equinors lager. Slusen styres ved hjelp av adgangskort og gir full overordnet kontroll på individuelt forbruk. Etterfylling av varer til slusen bestilles og sendes direkte fra TESS Logistikk sitt lager i Lier og produktene blir ferdig merket med RFID-merker som er registrert i den lokale slusen.

Direktør for integrerte forsyningsløsninger i TESS, Roar Kleven, ønsket alle velkommen og henvendte seg samtidig til de aktive brukerne av slusen med ønske om en godt samarbeid i prøveperioden.

– Dette er et prøveprosjekt og en løsning som er under utvikling, derfor er vi avhengig av en god dialog med brukerne av slusen, forteller Roar Kleven.

Vedlikeholdssjef Rune Teikari ved Equinor fortalte om sin begeistring over nyervervelsen.

– Vi jobber kontinuerlig med å spille frem gode forslag til nye løsninger, og med TESSgate interesserte jeg meg raskt. Det er veldig kjekt at TESS viser ny innovasjon med teknologi vi kjenner fra før.

På sikt kan det bli aktuelt å etablere TESSgate på andre områder i Equinor.

– TESSgate er et godt verktøy som ikke er avhengig av hvilke varer som er på innsiden eller utsiden. Vi har mange stafettoverleveringer internt i vår bedrift der det vil kunne bli aktuelt å ta i bruk denne teknologien, forteller Åge Skjelvik, leder for materiell- og forsyningskjeden ved Equinors landanlegg på Kårstø, Mongstad, Sture, Kollsnes og Tjeldbergodden.

Prosessanlegget på Kårstø spiller en nøkkelrolle når det gjelder transport og behandling av gass og kondensat fra viktige områder på norsk kontinentalsokkel.  Anlegget i Nord-Rogaland er Europas største i sitt slag, og rundt 30 felt er knyttet opp til Kårstø via rørledninger.

Daglig strømmer millioner av kubikkmeter gass og kondensat/lettolje inn til anlegget. Der blir de tyngre komponentene skilt ut. Resten, som kalles tørrgass eller salgsgass, blir sendt videre i rør til kontinentet.

Kilde: Pressemelding fra TESS

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.097