23948sdkhjf

Gulen kan får kjempe-tørrdokk

PSW Group og Wergeland Group snakker om «Europas største tørrdokk». Den skal ligge i Gulen i Sogn og Fjordane.

Det er petro.no som skriver at de to selskapene nå satser ennå mer inn mot riggmarkedet, og skal bygge en tørrdokk som omtales som Europas største. Den skal kunne ta imot både rigger og fartøy, skriver nettstedet. Tørrdokken skal ligge i Gulen industrihavn i Sogn og Fjordane.

Adm. dir. i PSW Group sier til petro.no at de har stor tro på et behov for en effektiv og moderne tørrdokk, som kan motta rigger i alle størrelser. 

De to selskapene ønsker ikke å si hvor mye de investerer i tørrdokken, men det er helt tydelig at det er snakk om mange penger.

Prosjektet har allerede startet, men de to partene signerte en endelig avtale onsdag, ifølge petro.no. Den omfatter all aktivitet som dreier seg om inspeksjon, reparasjon og vedlikehold av rigger, boreskip og fartøy og bolig- og støtterigger.

Tørrdokken blir 200 meter lang med en bredde på noe over 100 meter. Dybden er på 25 meter. Det er gitt en opsjon for å utvide tørrdokken senere. Deisgnet på dokken er utformet etter ønsker fra de to selskapenes kunder, og blir topp moderne. PWS Yards, som blir navnet på den nye tørrdokken, kan stå ferdig allerede i 2020, og man er i dialog med potensielle riggselskap for bruk av dokken, skriver petro.no.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109