23948sdkhjf

Honda legger ned England-fabrikk

3500 kan dermed miste jobbene sine. Honda sier at Brexit ikke er hovedårsaken til nedleggelsen.

Honda opplyste tirsdag at den skal legge ned sin fabrikk i Swindon i England i 2021. Dette ble kjent på en pressekonferanse i Tokyo tirsdag. Fabrikken i den engelske byen har produsert mer enn 150.000 biler av typen Honda Civic i snart 20 år, men fra 2021 er det altså slutt. Det betyr at 3500 ansatte kan miste jobbene siden.

Honda på sin side avviser at det er Brexit som er hovedårsaken til nedleggelsen. Japanerne peker på at det er en endring i bilmarkedet som er hovedårsaken, primært at elbil-industrien nå gjør det nødvendig for Honda å gå gjennom produksjonen på verdensbasis. I en pressemelding som er sendt ut fra selskapet, går det fram at de må prioritere områder der det er forventet økt produksjonsvolum.

Hondas toppsjef, Takahiro Hachigo, understreker at Brexit ikke er hovedårsaken til nedleggelsen, og sier i pressemedlingen at man foreløpig ikke vet hvilke endringer Brexit vil føre til, og at man derfor må avvente situasjonen til dette er avklart.

Den britiske næringsministeren Greg Clark er ikke overraskende skuffet over Hondas beslutning, og det vil være svært ødeleggende for Swindon og Storbritannia når Honda nå legger ned fabrikken.

Flere andre bilprodusenter har varslet endringer i Storbritannia Det gjelder blant annet Nissan og Ford.

Også flygiganten Airbus har varslet at de vurderer å flytte sin produksjon bort fra Storbritannia som følge av usikkerheten rundt Brexit. Flyprodusenten har 14.000 ansatte i Storbritannia og 110.000 ansatte i leverandørkjeden vil kunne bli påvirket av en nedleggelse på de britiske øyer. Airbus har fabrikker i sørvest-England og i Wales.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.188