23948sdkhjf

Skal levere enda en båt til Sølvtrans

Aas Mek. Verksted har inngått en ny kontrakt inngått med Sølvtans AS om bygging av brønnbåt av verftets eget design, type AAS 2502 ST.

Dette er søsterskip av verftets bygg nr. 199 og bygg nr 200 som begge skal leveres i løpet av 2019 til samme rederi.

Båten blir Aas Mek. Verksteds nybygg nr 204 og blir den 32. båten de leverer til Sølvtrans- rederiet.

Brønnbåten har en lastekapasitet på 2500 m3 og er spesielt designet for lukket transport med RSW kjøling og sideveis sirkulasjon i lasterommene, lavt dypgående for smolt transport og dewatering system for ferskvanns behandling av fisken m.m.

Skroget blir bygget i utlandet og nybygget skal overleveres rederiet i november 2020.

Båten er utstyrt for transport av levende fisk i åpent og lukket system på en sikker og skånsom måte, null utslipp under lukket transport med overvåking, rensing og behandling av all vann sirkulasjon, filter system for oppsamling av lus, UV-behandling av vann inn og ut av lasterommene.  I tillegg er båten også arrangert for å være servicefartøy for ulike oppdrag for oppdrettsanleggene.

Nybygget er designet for å trykklosse til anlegg på land, til sortering, avlusing o.l., uten bruk av vakuum pumpe for mest mulig skånsom behandling av fisken.

Nybygget vil få følgende hoveddimensjoner;

Lengde o.a. 69,96 m, Bredde 17,80 m og Dybde i riss 5,90 m.

Lasteromsvolumet er på 2500 m3 som gir en kapasitet på føring av 375 tonn med levende fisk. Lasterommet er fordelt på to fiskebrønner, som er utstyrt med skyveskott og trykk laste- og lossesystem. Båten vil ha innredning for 10 personer.

- Vi fra verftets side ser på denne kontrakten med Sølvtrans AS som meget viktig for vår posisjon som ledende brønnbåt bygger, og vi er svært glad for å føre videre det lange samarbeid vi har hatt med Sølvtrans i mange år, sier Halvard Aas ved Aas Mek. Verksted.

Sølvtrans AS er en av de største aktørene innen transport av levende fisk nasjonalt og internasjonalt, med aktivitet i Scotland, Shetland, Chile og Australia i tillegg til Norge.

 

Kilde: Pressemelding fra Aas Mek. Verksted

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.314