23948sdkhjf

Godt kvartal for Kongsberg Gruppen

Brutto driftsresultat (ebitda) endte på 520 millioner kroner, og økte med 13,3 prosent fra 459 millioner året i forveien. Ebitda-marginen økte fra 12,2 prosent til 12,5 prosent. På bunnlinjen var fasit 344 millioner kroner, opp fra 270 millioner i 2017.

Det er de solide tallene Kongsberg Gruppen presenterte torsdag morgen. Fjerdekvartalsresultatene for i fjor viser med andre ord et solid løft.

– Jeg er godt fornøyd med utviklingen i alle forretningsområder i fjerde kvartal, sier konsernsjef Geir Håøy i en melding.

Driftsinntektene økte med 10,4 prosent fra samme periode året før til 4,15 milliarder kroner, mens ordreinngangen ble på 3,86 milliarder kroner mot 5 milliarder. Ordreinngangen til Kongsberg Gruppen vil svinge betydelig fra kvartal til kvartal som følge av store enkeltordre, skriver selskapet i kvartalsrapporten.

For Kongsberg Maritime ble også kvartalet godt, og divisjonen økte inntektene med 8,7 prosent til 2 milliarder. Brutto driftsresultat falt fra 228 millioner kroner til 140 millioner kroner.

Kostnadene ved oppkjøpet av Rolls-Royve Marine og integreringen av dette, gjorde at Ebitda-marginene falt fra 12,1 til 6,9 prosent, skriver selskapet videre, og legger til at justert for disse kostnadene endte marginen på 11 prosent.

– Marginene i KM varierer, til dels betydelig mellom kvartalene, hovedsakelig som følge av hvilke leveranseprosjekter som dominerer. Enkelte markeder er fortsatt utfordrende, men tilpasninger har gjort KM mer robust, og bedre tilpasset dagens markedsbilde, skriver selskapet.

Også for Defence & Aerospace gikk inntektene opp med 12,8 prosent til 1,9 milliarder kroner. Brutto driftsresultat økte fra 221 millioner kroner til 371 millioner kroner, mens marginen økte fra 13,1 prosent til 19,5 prosent.

– De sterke posisjonene vi har tatt gir Kongsberg god fart inn i 2019. Dette året vil handle om å levere på det vi har lovet kundene våre, samtidig som vi skal gjennomføre den største integrasjonen i konsernets historie og sikre nye, store forsvarskontrakter», sier Håøy.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111