23948sdkhjf

Sju risikerer å miste jobbene sine

Bergen Group må legge ned sin avdeling på Sotra grunnet skuffende resultater.

Det skriver Sysla.no onsdag morgen. Bergen Groups avdeling på Sotra ligger i Straume, og sysselsetter flere ansatte. Nå risikerer fem til sju ansatte å miste jobbene sine.

Avdelingen på Sotra består av to avdelinger – en fabrikasjons- og en maskineringsavdeling. Det er førstnevnte avdeling som nå skal legges ned. Kommunikasjonsansvarlig hos Bergen Group sier til Sysla.no at fem til sju ansatte i denne avdelingen nå risikerer å miste jobbene sine – dette til tross for at man sammen med fagforeningen har jobbet med å finne alternative løsninger for dem.

- Maskineringsavdelingen vil fortsette for fullt med 5-6 ansatte, sier kommunikasjonsvarlig til nettstedet. Han legger til at «markedet ikke har vært til stedet».

Det er ikke mer enn fire år siden at Bergen Group gikk inn på eiersiden og overtok etter Fjell Industrien på Sotra. Sysla.no skriver at bakgrunnen for oppkjøpet blant annet var å sikre fasiliteter som kunne gjøre fabrikasjonsoppdrag for gruppens vedlikehold av rigger på Hanøytangen. Så ble Hanøytangen solgt ut av konsernet, og da ble behovet redusert.

I rapporten for fjerde kvartal i fjor, som ble lagt fram for et par dager siden, skriver Bergen Group at man har gjort ferdig en kostnadskrevende restrukturering for 28 millioner kroner. Av disse utgjør 21 millioner kroner tap og kostnader knyttet til avvikling av avdelingen på Straume.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095