23948sdkhjf

Whiskey-eksportører rammet av Trumps ståltoll

Donald Trumps toll på import av aluminium slår ut ikke bare for metallbransjen. Nå melder amerikanske whiskey-produsenter at de er rammet av høyere tollsatser i viktige utenlandske markeder.

Det er Reuters som skriver dette. De økte tollsatsene i de utenlandske markene ble innført som et svar på Donald Trumps økte toll på aluminium-import.

Whiskey-produsentene eksporterer mest til Canada, Mexico, Kina og EU. De siste årene har økningen av eksport vært merkbar, og i første halvår i fjor var det en økning på 28 prosent. Men så innførte den amerikanske presidenten økt toll på aluminum- og stål-importen angivelig for å «redde» amerikansk stålindustri.

Ifølge ferske tall fra interesseorganisasjon Distilled Spirits Council i USA viser det seg at det ble fullt stopp i eksporten da de viktigste eksportmarkedene svarte med økt toll som følge av Trumps tollpolitikk på stål og aluminium. Eksporten av whiskey-produkter falt med 8 prosent mellom juli og november i fjor, skriver Reuters.

- Vi merker at tollsatsene nå begynner å få en negativ effekt på vår eksport, sier Christine LoCascio til Reuters. Hun jobber i interesseorganisjonen for alkoholprodusenter i USA.

Hun legger til at mange av mindre destilleriene merket effekten allerede fra første dag tollene ble økt.

Til tross for en kraftig reduksjon av eksporten siste halvår i fjor, ble 2018 likevel et godt år for whiskey-produsentene i USA med en rekordhøy eksport på 1,7 milliarder dollar ved utgangen av november.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.297