23948sdkhjf

Skal redusere svovelutslippene kraftig

- Svovelutslippene skal ned med 75 prosent, sier lederen for Nikkelprodusenten Nornickel på russisk side av den norsk-russiske grensen.

Det er Barents Observer som skriver dette. Lederen for Nornickel, som produserer nikkel, bekrefter utslippsreduksjonen etter å ha hatt et møte med president Putin. Målet er altså å kutte svovelutslippene med 75 prosent innen 2023.

Opplysningene kommer bare et par uker etter at folk i Svanvik i Finnmark måtte holde seg innendørs grunnet høyt utslipp av svoveldioksid fra den russiske nikkelgiganten Norilsk Nikkel. Samme kveld bestemte selskapet seg for å redusere produksjonen for å få ned utslippene på kortvarig basis. Ifølge fabrikksjefen er det nå iverksatt tiltak for å redusere utslipp fra fabrikken.

Utslippene har vært et miljøproblem i flere 10-år, og det har påvirket både naturen og livskvaliteten til naboene av fabrikken.

BESTEMMER: Direktøren for Nikkel-selskapet ved den russisk-norske grensa i samtale med president Vladimir Putin i desember i fjor. Nå skal svovel-utslippene kuttes kraftig. FOTO: KREMLIN.RU

Nå skal det altså bli andre boller, med en reduksjon av svovelutslippene fra Nikkel-området med 75 prosent innen 2023. Det var etter et møte med Putin i desember i fjor at det ble bestemt å kutte svovelutslippene kraftig. I stedet skal svoveldioksiden bli brukt i produksjonen av svovelsyre. Ifølge fabrikksjefen skal den bli nøytralisert ved hjelp av teknologi fra et annet land og lagret på en sikker og trygg måte. Selskapet skal ifølge Barents Observer investere 2 milliarder Euro i utslippstiltak, samtidig som fabrikken skal søke om statlige midler til miljøprogrammet.

Miljøprogrammet tok til i 2016, og allerede samme år gikk utslippene av svoveldioksid ned med 22,8 prosent, og utslippene gikk ytterligere ned året etter.

Ifølge selskapet har utslippene fra fabrikkene på Kola-halvøya gått ned med 60 prosent siden 1998. For fabrikkene som ligger i Pechenga Rayon, som er nærmest den norske (og finske) grensen har utslippene blitt redusert med 65 prosent i samme tidsrom, melder selskapet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078