23948sdkhjf

EU har bestemt seg om stålet

Den nye forordningen om ståltoll er blitt undertegnet av EU-kommisjonens leder Jean-Claude Juncker.

Europakommisjonen har bestemt en forordning om innførsel av endelige beskyttelsestiltak på import av stålprodukter. Disse tiltakene trådte i kraft 2. februar i år, og erstatter de midlertidige beskyttelsestiltakene som har vært gjeldende siden juli 2018.

Kommisjonen gjennomførte en undersøkelse i mars i fjor som en del av EUs svar på USAs beslutning om å innføre toll på stålprodukter fra Kina. Undersøkelsen viste at restriksjonene på det amerikanske markedet fører til at handelsflyten leder til EU og at importen av stålprodukter til EU derfor har økt kraftig.

EU-kommisjonen anser at dette utgjør en alvorlig trussel mot EUs stålprodusenter, som fortsatt er i en utsatt posisjon på grunn av overkapasitet på det globale stålmarkedet og illojale handelsmetoder hos enkelte handelspartnere. Det var derfor det ble innført midlertidige regler.

De nye endelige tiltakene omfatter 26 stålproduktkategorier og består av tollkvoter der en tollsats på 25 prosent kommer til å tas ut. Dette systemet likner på de første tiltakene som har vært gjeldende fram til nå, med noen viktige endringer for å minske forstyrrelser i handelen og bevare de tradisjonelle handelsoverenskomstene når det gjelder kvantitet og opprinnelse. For eksempel kommer de største leverandørlandene å bli tildelt individuelle kvoter som er basert på landets tidligere import. Tiltakene gjelder for en periode på inntil tre år, men kan endres dersom omstendighetene skulle tilsi dette.

Her kan du lese med om de nye tiltakene:

https://eur-lex.europa.eu/legal-content/EN/TXT/?uri=uriserv:OJ.L_.2019.031.01.0027.01.ENG&toc=OJ:L:2019:031:TOC

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079