23948sdkhjf

Truckfirma gikk konk

Eieren slo bedriften konkurs, mens daglig leder ble svært overrasket.

Det er eieren av Portruck Norge som slo selskapet konkurs, mens daglig leder var total uvitende om det.

– Han burde ikke være så overrasket, sier eieren til Drammens Tidende (DT).

Det er Protruck Norge, som selger og distriburerer gaffeltruck-merket Hyster, som nå er gått konkurs.

I artikkelen fra DT går det fram at bedriften har slitt en stund økonomisk med blant annet et underskudd på 900.000 kroner i desember i fjor. Underskuddet ble på 2,5 millioner kroner i 2018, og det mener eieren at det ikke er forsvarlig å drive selskapet videre.

Det er det danske selskpaet ProTruck som eier 90 prosent den norske bedriften i Øvre Eiker. I begge land er selskapet distributør av Hyster gaffeltrucker.

Men for daglig leder i Norge, Torben Lund Nilsen, kom beskjeden om konkurs som lyn fra klar himmel, som det heter. Lund Nilsen er også styremedlem og eier 10 prosent av aksjene. Han fikk beskjed i forrige uke – uten forvarsel – om at selskapet skulle slås konkurs av eieren.

Ifølge DT ble fire ansatte informert om konkursåpningen mandag for ei uke siden. Den samlede gjelden var på 4,4 millioner kroner, mens utestående fordringer og eiendeler beløp seg til 3,3 millioner kroner.

Den danske eieren opplyser til lokalavisa at det blir solgt om lag 5000 gaffeltrucker i Norge i løpet av ett år. Seks av dem ble solgt fra selskapet i Hokksund. Han mener dermed at daglig leder burde forstått alvoret i situasjonen.

Bobestyrer for konkursen er advokat Martin Wøien Gilhuus i Fulford Pettersen & Co Advokatfirma DA. Han har nå registrert eiendeler, hovedsakelig reservedeler og driftstilbehør.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109