23948sdkhjf

Avslag for Wave Master

Konseptet oppfyller ikke kravet til betydelig innovasjon.

Det skriver Fiskeridirektoratet, som har avslått søknaden om utviklingstillatelse fra selskapet Evne. Selskapet søkte om utviklingstillatelse for Wave Master, som i følge søknaden, består av et leddet offshoreanlegg i stål med en bølgebryter forankret på svai gjennom en bøyeløsning. Evne oppgir i søknaden at konstruksjonen skal testes ut på en skjermet lokalitet, men at konseptet er ment for eksponerte lokaliteter.

Men direktoratet har etter en helhetsvurdering kommet fram til at Wave Master altså ikke oppfyller kravet om betydelig innovasjon. For at det skulle blitt godkjent, måtte konseptet ha en ny teknologi som måtte betegnes som som innavosjon der det godtgjøres at teknologien kan virkeliggjøres.

 «Fiskeridirektoratet finner at det er utført en strukturell styrkeevaluering av noen enkeltelementer i konseptet. Fiskeridirektoratet kan imidlertid ikke se at det er utført en globalanalyse av konstruksjonen, stabilitetsbetraktninger eller en fortøyningsanalyse. En globalanalyse hadde gitt et bedre bilde av kreftene som vil påvirke konstruksjonen», heter det i avslaget fra Fiskeridirrektoratet.

Videre vurderer direktoratet vurderer i avslaget at «fri væskeoverflate» kan være problematisk, og at konseptet er sårbart for uforutsette hendelser.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094