23948sdkhjf

Skal bygge maskin-pumperom

PG Flow Solutions har fått i oppdrag å bygge maskin-pumpene til verdens første hel-elektriske containerskip.

Det er Vard Breivik som skal bygge Yara Birkeland for Yara. Nå har man valgt PG Flow Solutions til å bygge maskinrom-pumpene til fartøyet.

Yara Birkeland er verdens første skip i sitt slag, og koster 250 millioner kroner å ferdigstille. I fjor fikk Vard Breivik i oppdrag å bygge fartøyet.

Pumpepakka, som PG Flow Solutions nå har fått kontrakt på å bygge, består av kjølere, lensepumper, ballastvannpumpler og brannvannpumper. Reservedeler og

– Vi har levert nærmere 2.000 maskinromsystemer de siste fire tiårene, men å bli valgt som leverandør til verdens første selvkjørende og elektriske containerskip er et spesielt stolt øyeblikk for oss. Et autonomt fartøy krever det mest pålitelige, høykvalitetsutstyret tilgjengelig i markedet, sier Steve Paulsen, konsernsjef i PG Flow Solutions i en pressesmelding.

Pumpesystemet skal ifølge selskapet selv leveres før april i år, mens Yara Birkeland skal være ferdiglevert i løpet av første kvartal 2020. To år senere skal farøyet være 100 prosent selvkjørende.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11