23948sdkhjf

Negativt driftsresultat for Husnes

Til tross for produksjonsrekord, ble fjerde kvartali 2018 en liten nedtur for Hydro Husnes.

Årsaken skal være høye råvarekostnader og lavere metallpris. Det skriver avisa Sunnhordaland. I en pressemelding skriver fabrikksjef Johan Berg ved Hydro Husnes,  at 2018 har vært preget av høyere priser på råstoff, primært da alumina.

- Dette har virket inn på lønnsomheten og i fjerde kvartal fikk vi et negativt driftsresultat. Nye og ukjente aluminakilder har også gitt oss utfordringer, men organisasjon har gjort en formidal jobb med å stabiliserere driften, slik at vi oppnådde ny produksjonsrekord i fjor med 94.000 tonn, skriver fabrikksjefen i pressemeldingen.

Ifølge Berg har markedet for pressbolt holdt seg godt gjennom hele 2018, og veksten i bruk av aluminium i både bil- og bygningdsindustrien bidrar positivt. Hydro Husnes har måttet tilføre tilføre kaldmetall/omsmeltet gjennom deler av fjoråret for å møte etterspørselen.

– Tilbakemeldingene vi får fra kundene er gode, og vi ble en av de største kundene av pressbolt i Europa annsonsert som «industry benchmark» på kvalitet. Dette er selvsagt svært viktig i en verdensomspennende konkurranse som blir tøffere for hvert år. Dette er også en viktig fjær i hatten til støperiorganisasjonen som lenge har styrket posisjonen i alle arbeidsprosessene, skriver fabrikksjefen videre i pressemeldingen.

Hydro satser 140 millioner kroner i hjørnesteinsbedriften på Husnes , og det jobbes på spreng med å få gjenåpnet B-hallen ved fabrikken. Etter planen skal produksjonjen her være i drift første halvår 2020.

– Det er spennende å få ta del i dette prosjektet som er så viktig for Hydro Husnes. Det er mange involverte og ekstra gledelig er det å se at våre lokale leverandører har vist seg konkurransedyktige i å få oppdrag i prosjektet. Like gledelig var det å se den enorme interessen for å jobbe på Hydro Husnes. Vi fikk inn mer enn 500 søknader på jobbene vi skal besette i løpet av 2019 og 2020, skriver Berg avslutningsvis i pressemeldingen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109