23948sdkhjf

Rederi ber statsministeren om hjelp

Rederiet som eier «Norwegian Gannet» ber i et brev til statsministeren om at hun løser saken.

Det er Sysla.no som skriver at rederiet Hav Line har sendt et brev til statsminister Erna Solberg, der de ber henne om å løse «Norwegian Gannet»-saken. Det er som kjent oppstått en uenighet mellom Hav Line og Nærings- og fiskeridepartementet om forutsetningene for bruken av den prestisjefyllte slaktebåten.

Rederiet Hav Line har sendt et brev til statsminister Erna Solberg for å få hjelp til å løse konflikten som har oppstått mellom rederiet og Nærings- og fiskeridepartementet om slaktebåten Norwegian Gannet.

Brevet ble sendt til statsministerens kontor i slutten av januar, og Sysla.no har nå fått kjennskap til innholdet i brevet. Her går det blant annet fram at man ber Solberg gripe inn i saken for å sikre om lag 100 nye arbeidsplasser og en investering i milliardklassen.

Hav Line har fått mange millioner kroner av statlige myndigheter til å sette i stand fartøyet. I tillegg går det fram av brevet at statsministeren også i utgangspunktet skulle døpe fartøyet i november i fjor.

 «Hvordan kan norske myndigheter først gi klarsignal til et prosjekt som dette, for deretter å trekke seg når vi som private aktører på alle måter har gjort som myndighetene sa vi skulle gjøre?», spør administrerende direktør i Hav Line, Carl-Erik Arnesen, som har skrevet brevet.

Hav Line har et ønske om at Solberg skal bidra til å finne en løsning på konflikten, slik at saken ikke fortsetter i rettssalene. Til Sysla.no sier adm. dir. i rederiet at de gjorde denne henvendelsen for å finne en god løsning på saken.

Etter at departementet mente at «Norwegian Gannet» likevel ikke skulle få lov til å hente fisk direkte fra oppdrettsanleggene, bearbeide fisken om bor i fartøyet og bringe den direkte til Danmark, har Bergen Tingrett gikk rederiet en midlertidig forføyning, slik at slaktebåten likevel kan gjøre dette. Departementet kan ikke anke denne midlertidige forføyingen, men kan kreve forhandling, noe som kan føre til at forføyingen kan stadfestes, endres eller oppheves. Departementet har ikke behandlet denne saken ferdig ennå.

HJELP: Rederiet som eier "Norwegian Gannet" har bedt statsminister Enra Solberg gripe inn i saken. FOTO: STATSMINISTERENS KONTOR

I påvente at  dette er Mattilsynet blitt instruert til å endre forskriften som er utgangspunktet for uenigheten.

Spørsmålet er om denne endringen eventuelt virkelig omfatter også det «Norwegian Gannet»-saken i prinsippet dreier seg om.

Forskriftsendringen har høringsfrist 15. mars, men i den nye teksten blir det presisert at sorteringen av fisk skal skje innenlands.

  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079