23948sdkhjf

Verft risikerer millionbot

Årsak: Det ble funnet en rekke mangler da Arbeidstilsynet foretok en inspeksjon på Fitjar Mekaniske.

Det var i november 2017 at Arbeidstilsynet på en inspeksjon fant en rekke mangler. Tilsynet har nå bestemt at i stedet for å politianmelde bedriften, så ilegger de et gebyr på 1,5 millioner kroner.

Siden november skriver Stord24 at det har vært en lang brevveksling mellom etaten og bedriften. Nå har imidlertid Arbeidstilsynet bestemt seg.

– De har fått mange pålegg, og mye er gjennomført. Men nå kommer dette i tillegg, på bakgrunn av at de har gjort e straffbar handling. I stedet for å politimelde de gir vi et gebyr, sier seniorrådgiver i arbeidstilsynet, Bjørg Roska til nettstedet.

Hun legger til at bakgrunnen for boten er sikkerhetsmangler på maskinene ved bedriften. De skal ifølge tilsynet ikke hatt god nok kontroll på sikkerheten. -Vi ser alvorlig på manglene, sier Roska til Stord24, og fortsetter at Fitjar Mekaniske har mange gamle maskiner uten at dette fritar dem fra sikkerheten etter dagens standard. Blant annet mangleet maskinene vernedeksel på maskinene.

Tilsynet har ikke bestemt størrelsen på boten enda, men den kan ligge på alt fra 50.000 til 1,5 millioner kroner, og Roska uttaler at grove brudd på sikkerheten ikke skal ligge under 100.000 kroner.

Fitjar Mekaniske går i sitt svarbrev til tilsynet hardt ut mot han mener er forskjellsbehandling i forhold til andre skipsverft. Direktøren karakteriserer boten som «et enormt lovbruddsgebyr».

I svarbrevet skriver direktøren at det nærmest er en «kampanje» mot verftet, og at det kan synes som om Arbeidstilsynet følger opp Fitjar hyppigere enn andre verft.

Til Stord24 sier han at de ber tilsynet oppgi hvor ofte de ha vært hos Fitjar Mekaniske i forhold til andre verft.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095