23948sdkhjf

Ny ferje på Hareid-Sulesund overlevert

Havyard Group overleverte denne uka ferje nummer to til Fjord1 og strekninga Hareid-Sulesund.

Med det kommer to av tre nye ferjer på plass. Den tredje skal komme i mars og da er et av de mest trafikkerte sambandene i landet totalfornyet. Ferjene som går på Hareid-Sulesund er Havyard 936-design og den første trioen i første av ei lang rekke ferjer der Havyard Group både leverer design, framdrift, broløsninger og bygger ferja.

Konsernsjef Geir Johan Bakke sier Havyard med disse ferjene tar i bruk totalkompetansen de har i konsernet og samspillet mellom design-, elektro og verftsmiljø.

- På denne måten har vi greid å utvikle ferjer med ekstremt lavt energiforbruk. I tillegg kommer som ren bonus at på denne strekninga er alle bilene om bord "elbiler" fordi de flytter seg ved hjelp av elektrisk strøm og batteri, sier Bakke i en kommentar.

Havyard Ship Technology har allerede levert flere batteriferjer og nå kommer nye 12 batteriferjer fra Havyard. Slik blir Havyard den største og ledende aktøren innen det grønne skiftet på norske fjorder, og dermed også i verden.

GRØNN FERJE: Prosessleder Stig Breidvik i Havyard Ship Technology i aksjon på ferja. FOTO: HAVYARD

Ferjene over Sulafjorden flytter 120 biler med energiforbruket tilsvarende åtte, ni middels elbiler.

På en vanlig overfart skal det brukes batteri når ladesystemene på land er klar, men dersom ferjene må bruke backup-energi, så blir det brukt biodiesel. I tillegg har ferja verktøy som gir mannskapet et ekstra sett øyne når det gjelder energibruk.

Kilde: Pressemelding fra Havyard

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078