23948sdkhjf

Torghatten uttrykker skuffelse over ferje-forsinkelser

De nye ferjene på strekningen Halhjem-Sandvikvåg er fortsatt ikke på plass. Nå uttrykker Torghatten Nord at de er skuffet over leveringsforsinkelsene.

VIDEO av sjøsetting av den første ferje i Tyrkia for ett år siden.

Det har ikke bare vært forsinkelser, kanselleringer og motorstopp på det trafikkerte ferjesambandet. Det har vært store forsinkelser også for levering av de nye ferjene som skal trafikkere strekningen.

Bergens Tidende (BT) skriver at de nye ferjene fortstt ligger til kai verftene – ett år etter at den første ferja ble sjøsatt.

Fem ferjer skal trafikkere sambandet, og tre av dem er bygget i Tyrka, mens to er utrustet ved Vard Brevik i Telemark.

– Vi er veldig skuffet over Vard og Tersan, som ikke har maktet å levere de nye fergene i henhold til kontrakten, har adm. dir. i Torghatten, Torkild Torkildsen, uttalt til Skipsrevyen.

Sist helg fikk en av reserveferjene på strekningen – «Bastø 2» - motorstans. Om lag 100 passasjerer fikk en svært lang dag på fjorden før båten ble tauet til land.

Hege Aksevoll, som er kommunikasjonssjef i Vard, opplyser til BT at forsinkelsen på ferjene skyldes flere ting – blant annet «flere prosesser som har tatt lengre tid enn forutsett». Også hun sier at de er skuffet over at de ikke har klart å få ferjene ferdig i tide, som opprinnelig var ved nyttårstider.

– Den første ferja er straks klar for levering og vil snart gå fra Brevik. Den andre er under ferdigstilling, men den er også like rundt hjørnet, sier hun til BT.

Når det gjelder de tre andre ferjene som er blitt bygget ved Tersan-verftet i Tyrkia er det fortsatt uvisst når disse kommer i trafikk. En talsmann for verftet sa tirsdag denne uka til BT at ferjene fortstat ligger i Tyrkia. Dette betyr i realiteten at det kan ta enda en del uker til før ferjestrekningen kan bli utrustet med de nye moderne ferjene.

  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094