23948sdkhjf

Lindab feirer 60 år

Mens mange ting har forandret seg i virksomhetens levetid, står en sterk kultur igjen som en rød tråd, skriver den markedsledende leverandøren.

I begynnelsen av februar feirer Lindab-konsernet 60-års jubileum.

- Med utgangspunkt i kjerneverdiene orden og kontroll, jordnærhet og fokus på kundens suksess har Lindab skapt gode resultater gjennom årtier, skriver selskapet i en melding.

Lindab ble grunnlagt i Båstad, Sverige i 1959 og fremstilte opprinnelig byggekomponenter i tynnplatestål. Siden den gang har det skjedd mye og Lindab er i dag en svært aktuell leverandør til byggebransjen i 32 land verden rundt. 

Utover de velkjente ventilasjonsløsningene, blikkenslagerprodukter og takrenner har Lindab de seneste årene utvidet produktsortimentet med blant annet sandwichpaneler og innovativt utstyr til ultralydsmålinger.

Én ting har imidlertid ikke endret seg siden virksomhetens start for over 60 år siden: kulturen. Helt fra begynnelsen har Lindab vært preget av et sterkt entreprenørskap og en synlig kultur med orden og kontroll som en helt sentral byggesten, skriver selskapet. 

God kvalitet går aldri av moten

Administrerende direktør i Lindab AS, John Georg Storvik, har vært i firmaet gjennom de siste 20 år. Ifølge Storvik er det spesielt en ting som er godt kjent i bransjen og det er Lindab-produktenes gode kvalitet.

- God kvalitet går aldri av moten og dette blir bare viktigere og viktigere i forhold til det høye fokuset vi nå ser i vår bransje på energi og miljø og de klimautfordringene vi står overfor. Det er ingen hemmelighet at byggebransjen står for en stor andel av verdens klimagassutslipp. Lindab tar dette på største alvor ved å utvikle produkter og systemer som bidrar til klimakutt, forteller Storvik.

Det Lindab kanskje er aller mest stolt over fra året som har gått er at de som første leverandør i verden og eneste i Norge har klart å Eurovent sertifisere et helt kanalsystem for ventilasjon. Det er ikke vanskelig å forstå at det lønner seg at luften kommer frem dit den faktisk skal i et ventilasjonsanlegg.

- Ved å investere i kanalystemer av høy kvalitet sikrer du opprettholdelse av den beste tetthetsklassen i hele kanalsystemet, forteller Storvik.

Lindab Norge jubilerer i 2020

- 6. februar er datoen for konsernets 60-års jubileum som blir markert med gode tilbud og noe godt å bite i ved alle Lindabs avdelinger. Men neste år i 2020, er det 40 år siden Lindab ble etablert i Norge. Da kan det nok ventes en større markering rundt omkring i landet, smiler Storvik helt til slutt.  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096