23948sdkhjf

Forvirring om heving

- Den totale kostnaden for å berge fregatten KNM Helge Ingstad anslås å bli en halv milliard kroner, opplyser forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

Det skriver NTB i en melding. Bare en drøy time etter at forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (Frp) tirsdag sa til Stortinget at hevingen av KNM «Helge Ingstad» trolig starter torsdag, varsler Forsvarsdepartementet at det kan bli nye utsettelser. Spesialrådgiver Birgitte Frisch i Forsvarsdepartemoentet viser til flere forhold, blant annet at det ene løftefartøyet må returnere til Hanøytangen i kveld på grunn av været.

– Arbeidsomfang og samlet kostnad for heving og transport av Helge Ingstad, herunder sikring av miljøet i området, er preget av mange usikkerhetsfaktorer. Utgiftene til dette arbeidet er foreløpig anslått til vel en halv milliard kroner, sa forsvarsministeren.

Han understrekte imidlertid at dette anslaget er foreløpig og svært usikkert.

– Jeg vil komme tilbake til Stortinget når beregningene er klarlagt og kvalitetssikret, sa Bakke-Jensen.

Hvorvidt fartøyet skal repareres eller erstattes, er fortsatt uklart. Ifølge forsvarsministeren er det uansett planlagt å redde og konservere materiell om bord i fregatten som kan gjenbrukes på de øvrige fregattene som er i drift.

 

Kilde: NTB

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.157