23948sdkhjf

Forlenger levetiden for Norne FPSO

Oljedirektoratet har gitt samtykke til videreføring av produksjonen på Norne FPSO med tilhørende innretninger for feltene Norne, Urd og Skuld i Norskehavet.

Samtykket gjelder fra og med 2022 til mars 2026.

Operatør Equinor har i søknaden om forlengelse beskrevet en forbedret dreneringsstrategi for Norne-feltet og de nærliggende feltene Urd og Skuld.

Feltene Norne, Urd, Skuld, Alve og Marulk er koblet opp mot Norne-skipet. Myndighetene godkjente en endret Plan for utbygging og drift (PUD) som inkluderer flere nærliggende forekomster rundt Norne og Urd i 2008.

Analyser fra operatøren viser at ressursgrunnlaget i Norne-området kan inneholder nok til å produsere til utgangen av 2035.

Opprinnelig utvinnbare Norne-reserver var om lag 72 millioner standard kubikkmeter (Sm3) utvinnbar olje (ca 453 millioner fat). Optimalisering og tiltak for å øke utvinningen har løftet de utvinnbare oljereservene til om lag 93 millioner Sm3 (ca 585 millioner fat). 96 prosent av de påviste oljereservene er produsert.

Det finnes i tillegg fem uavklarte funn innenfor utvinningstillatelsen, samt seks uavklarte funn i nærliggende utvinningstillatelser.

Oljedirektoratet forventer at videre arbeid med disse sørger for tilfredsstillende utvinning av de gjenværende olje- og gassressursene.

Norne-feltet er bygd ut med sju brønnrammer som er koblet opp til et produksjons- og lagerskip (FPSO).

Oljen produseres med vanninjeksjon som drivmekanisme. Gassinjeksjonen opphørte i 2005, og all gass eksporteres.

Oljen eksporteres med tankskip. Siden 2001 har gassen blitt eksportert i en egen rørledning til Åsgard-feltet i Norskehavet og videre via Åsgard transport system til Kårstø-terminalen i Rogaland.

 

Kilde: Pressemelding fra Oljedirektoratet

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078