23948sdkhjf

Cermaq fikk ny båt fra Grovfjord

Cermaq fikk fredag overlevert den andre båten i oppdrettskatamaran-serien. Den har fått navnet «Vinknes».

Det går fram av en pressemelding. Det er Grovfjord Mek. Verksted som har levert båten til Cermaq Norway, avdeling Nordland.

«Vinknes» er en oppdrettskatamaran i aluminium med hoveddimensjoner 14x7,6m. Den er utstyrt med 1 stk Palfinger PK32002 marine kran på 30,5 tonnmeter, 2 stk. capstaner på 2 og 5 tonn, samt hydraulisk HT vasker, heter det i  pressemeldingen.

Båten er bygget med et romslig rorhus med en førerstol, pantry og sofagruppe. I tillegg et stort dekkshus med verksted, garderobe/tørkerom samt WC. 

Hovedmotorene yter 2x380HK ved 2100 o/min, mens aggregatet er på 47,5 kVA. I tillegg er det montert trapp i skuteside for enkel adkomst til merdring.

- Cermaq Norway velger GMV fordi de er konkurransedyktige på pris, de leverer topp kvalitet og har god oppfølging gjennom byggeperioden, sier Frode Holmvaag, leder for sjø Nordland i Cermaq Norway. I tillegg synes han at det er gledelig at de nok en gang finner konkurransedyktige leverandører lokalt.

- For oss er det avgjørende viktig å ha en klynge av sterke leverandører i regionen som virkelig kan og forstår havbruk. GMV gjør definitivt dette, og det er derfor vi valgte dem, fortsetter Holmvaag.

Båten er bygget i henhold til den nye forskriften om bygging og tilsyn av mindre lasteskip, fartsområde 4. 

I november ble søsterskipet bnr 151 «Lundøy» overlevert til Cermaq Norway. 

 

Kilde: Pressemelding

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094