23948sdkhjf

En visjon om nullutslippssamfunnet

Mannen bak ideen til det autonome skipet Yara Birkeland, ønsker å bringe ideen et skritt videre.

- Visjonen er å skape et nullutslippssamfunn, sier Bjørn Tore Orvik til Nett.no. Orvik var mannen i Yara som sto bak ideen om det autonome fartøyet Yara Birkeland. Han ønsker nå å implentere teknologien i fartøyet i andre prosjekter.

Med seg har han fått, leder for autnomprogrammet i Kongsberg Maritime, Peter Due. Sammen har de etablert et nytt selskap, skriver Nett.no. Dette selskapet skal jobbe med å utvikle bærekraftige løsninger innen logistikk både bil-, havne- og sjøtransport-bransjen.

– Målet er å bidra til flere nullutslipps logistikkløsninger i hele verden, sier Due til nettstedet.

Yara er foreløpig den eneste eieren i det nye selskapet, som har fått navnet Yara Birkeland. De to søker derfor etter nye strategiske investeringspartnere.

NULL UTSLIPP: Mannen bak det autonome fartøyet  "Yara Birkeland", Bjørn Tore Orvik, har en visjon om et nullutslipssamfunn. FOTO: YARA

Orvik opplyser dessuten at skipet Yara Birkeland er i rute, og at skroget nå bygges ved Vards verft i Romania, i tillegg til at mye utstyr produseres i Polen og Kina. Det skal ferdigstilles ved Vard Brevik, og skal etter planen sjøsettes tidlig i 2020. Fartøyet skal erstatte 40.000 transporter med lastebiler fullastet med kunstgjødsel fra Yaras fabrikk i Porsgrunn til havnene i Larvik og Brevik.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095