23948sdkhjf

Amerikanske stålarbeidere: - Nedstengning var et stort angrep

USAs stålarbeiderforening mener at nedstengningen av offentlige etater var et stort angrep på fagforeninger og arbeiderklassen.

Det går fram av en uttalelse på USAs stålarbeiderforeningens hjemmeside (USW). Nedstengningen av offentlige etater startet i midten av desember i fjor, og ble avsluttet for noen dager siden.

President Donald Trump stengte de offentlige virksomhetene fordi han ikke fikk gjennomslag for sitt krav om penger til å bygge muren mot Mexico. Han gikk på et sviende poltitisk nederlag da han til slutt måtte å åpne etatene igjen, uten å ha fått en dollar til muren han vil bygge.

Den amerikanske stålarbeiderforeningen USW sendte 10. januar et brev til lederne i Washington D.C. der de uttrykte sterk bekymring til den såkalte «shutdown’en». I brevet het det at «på vegne av de 850.000 medlemmene i United Steelworkers og i solidaritet med de mer enn 800.000 arbeiderne som er blitt berørt av den undøvendige nedstengningen i ni av 15 departementer, så ber vi om at dere straks kommer til en enighet som gjør at etatene kan gjenoppta sine viktige oppgaver for å sikre vår økonomi framover».

USW skriver videre på sin hjemmeside at hele den amerikanske befolkningen ble rammet av nedstengningen fordi de ikke fikk skattepenger de hadde krav på og andre offentlige stipendier og midler. Videre skriver de at de var sterkt bekymret over at flytrafikken ble så hardt rammet av nedstengningen.

25 prosent av de offentlige etatene ble rammet av nedstengningen og mer enn 400.000 offentlige ansatte ble utsatt for en «lockout». 400.000 andre måtte jobbe uten lønn.

Lederen for de fagorganiserte i offentlig sektor (AFGE) uttalte under nedstengningen: «Våre medlemmer jobber hardt for å holde vårt land sikkert. Å kreve at de jobber uten lønn er ikke annet umenneskelig.»

Den amerikanske stålarbeiderforeningen uttrykker lettelse over at nedstengningen nå er over.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078