23948sdkhjf

Dårlig vær igjen for redningsarbeidet

Etter noen dager med godt vær for bergingen av KNM «Helge Ingstad», er det onsdag igjen meldt kraftig vind i området.

Arbeidet med å heve fregatten fortsetter, men arbeidet blir hele tiden avbrutt av dårlig vær – særlig mye vind. Tirisdag var det dårlig vær i området, og det er ventet å fortsette onsdag.

Det skjer etter en periode med gode vær- og vindforhold for å forberede hevingen av havaristen. Sist helg var kranlekteren «Rambiz» igjen på havaristedet, og startet med oppstramming av de fire siste løftekjettingene, melder Forsvaret. Det videre arbeidet for å bli klar til løft består ifølge Forsvaret av sikring av løftekjettingene, forsterking av skroget ved løftekjettingene i baugen i tillegg til justeringer av løftearrangementet til kranene.

«Rambiz» forlot havaristedet sent mandag kveld, og har ikke vært der siden. Kranlekteren har ligget til kai ved Hanøytangen. Tirsdag var det meldt om dårlig vær, og onsdag er det ventet mye vind ved havaristedet.

Samtidig skriver NTB onsdag morgen at Statens havarikommisjon har bedt Kripos om hjelp til å sikre data fra KNM «Helge Ingstad». I et brev som er sendt til Kripos går det fram at havarikommisjonen ikke vet hvor mye materiale det er snakk om, men at det kan bli en «betydelig mengde».

Da brua lå over vannoverflaten, ble det hentet ut data herfra, men nå ligger denne under vann. Havarikommisjonen uttaler at den har de samme behovene som politiet når det gjelder datamateriale, og at de har et godt samarbeidet seg imellom.

NTB skriver at det er særlig data som gjelder kurs, fart og navigasjon forut for ulykken som vil være av interesse for granskerne.

Det andre skipet i kollisjonen 8. november, tankeren Sola TS, var utstyrt med en såkalt VDR, som lagrer alle data fra brua, inkludert lydopptak av all kommunikasjon. Fregatten hadde ikke slikt utstyr om bord, men det skal være opptak av lyd fra brua på KNM Helge Ingstad etter at kollisjonen var et faktum, skriver NTB.

 

Kommenter artikkelen
Tips redaksjonen
Bedriftenes egne nyheter
Se alle medlemsnyheter
Mest lest
Nyeste artikler
Se nyeste artikler
Anbefalte artikler
Utvalgte nyheter fra forsiden
138 hos Easee permitteres
Fortsatt nedgang i råstål-produksjonen
Hydro leverer aluminium med nær null karbonfotavtrykk
iTec utvider mot vest med oppkjøp
Rec Solar starter opp igjen
Norautron-sjefen: - Verst for de som blir berørt
Andre Nordiske Medier
PlastForum NO
Maskinregisteret
Tungt

Send til en kollega

0.125