23948sdkhjf

Lundin ga TechnipFMC storkontrakt

TechnicFMC har sikret en subsea-kontrakt for Lundin Petroleum.

Kontrakten er tildelt i forbindelse med Luno 2-utbyggingen, som er det første satelittfeltet på plattformen Edvar Grieg. Det var E24 som først meldte om kontrakten.

For TechnipFMC er dette en stor kontrakt, og beskriver den som «substansiell». Det innebærer at den har en verdi på et sted mellom 2,1 og 4,3 milliarder kroner.

Lundin anslår at de kan hente opp mellom 40 og 100 milloner fat olje i Luno 2. Selskapet vil ikke si hvor mye kontraktstildelingen er verdt, ifølge E24.

Kontrakten innebærer at TechnipFMC skal levere subsea-utstyr til tre produksjonsbrønner og to injeksjonsbrønner på feltet. TechnipFMC skal også levere en brønn til på Rolsvnes. Her skal Lundin gjennomføre en brønntest som skal vare lenge.

Alt ingeniørarbeidet i forbindelse med leveransen skal skje i Norge, mens utstyret skal hentes fra anleggene i Orkanger, Frankrike og Skottland, skriver nettstedet videre.

Lundin skal trolig sende en utbyggingsplan – en såkalt PUD – for feltet til myndighetene i løpet av mars måned.

Lundin og TechnipFMC inngikk i en 2017 en subsea-allianse, som skulle innebære at de to skulle jobbe tettere sammen og få ned kostnadene. Kontrakten som nå er inngått, som ses som en følge av denne alliansen.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.111