23948sdkhjf

Vard Electro installerer batteriløsning for Remøy Shipping

Vard Electro har inngått kontrakt med Remøy Shipping i Fosnavåg om installasjon av VARDs SeaQ Energy Storage System om bord i tre av rederiets fartøy.

Remøy Shipping fikk rett før jul bekreftet tre-års opsjonsperioder med Equinor for hvert av rederiets tre plattform supply-skip. Opsjonsbekreftelsene gjelder skipene «Rem Eir», «Rem Hrist» og «Rem Mist», som nå vil få installert hybrid batteridrift ved VARD. Vard Electro har utviklet løsningen, og første installasjonen vil skje ved Vard Brattvaag i løpet av våren. 

Fartøyene har vært i operasjon siden 2011 og 2014, og er av ulike skipsdesign. Vard Electro sin løsning kan installeres på alle typer skip, uavhengig av hvem som har designet eller bygget skipene. 

- Det gleder oss å se hvor godt vår SeaQ Energy Storage System løsning har blitt mottatt i markedet. Vi har opparbeidet oss en solid kompetanse på batteri-installasjoner, og som totalleverandør kan vi legge til rette for at installasjon av batteriløsninger kan gjennomføres på kort tid. Vi er stolt av at Remøy Shipping valgte vår løsning, og vi ønsker de hjertelig velkommen til oss., sier daglig leder i Vard Electro, Stig Bjørkedal.

Også adm. dir. i Remøy Shipping, Karl-Johan Bakken, er fornøyd med avtalen:

- Vi setter stor pris på den tilliten som Equinor viser oss gjennom tildeling av nye kontrakter, og vi benytter nå muligheten til å redusere brennstoff-forbruk og utslipp gjennom installasjon av VARDs batteripakker på alle tre skipene. Remøy Shipping har et stort fokus på miljøtiltak og brennstoff-optimalisering, og denne investeringen er i tråd med våre strategier.

Vard Electro skal levere SeaQ Energy Storage System til alle de tre fartøyene, og løsningen inkluderer batteri, dekkshus, landstrømstilkobling, installasjon og oppgradering av systemene om bord.

- Vi har utviklet en batteriløsning som kan installeres om bord i fartøy uavhengig av skipstype, skipsdesign,  fremdriftssystemer eller hvem som opprinnelig har bygget fartøyet. Vi høster gode tilbakemeldinger fra våre kunder, og vi gleder oss til å ta fatt på oppdraget for Remøy Shipping, sier salgssjef i Vard Electro, Arne Ove Rødstøl.

Vard Electro har de to siste årene installert SeaQ Energy Storage System om bord i en rekke offshorefartøyer. Selskapet tilbyr også batteriløsninger for nybygg, og har cruise-, forskning- og ekspedisjonsfartøy, trålere, ferger og andre spesialfartøy i ordreboken.

Kilde: Pressemelding fra Vard

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078