23948sdkhjf

En død i oppdrettsbrann

En ansatt ved et anlegg eid av et lakseoppdrettsfirma i Finnmark er trolig omkommet i en dramatisk brann i helgen.

Det var fire mann ved anlegget da brannen brøt ut. Tre av dem kom seg ut, men en mann i 30-¨rene fra Trøndelag er antatt omkommet. Brannen oppsto i to bygg hos en lakseoppdretter i Friarfjord i Finnmark.

Brannen ble beskrevet som både kraftig og dramatisk, og den startet i et industribygg som brant ned søndag. Det andre bygget sto i full fyr.

Utover ettermiddagen og kvelden ble det meldt om fortrsatt stor sprednings- og eksplosjonsfare på stedet, men brannvesenet fikk etterhvert kontroll på flammene. Det er totalt åtte bygg på området.

– Vi arbeider nå for å få unna brannfarlige gasser som står under trykk i gassflasker i de øvrige byggene for å forebygge eksplosjon på stedet, sa operasjonsleder Svein-Erik Jacobsen i Finnmark politidistrikt til NTB søndag.

De pårørende til den antatt omkomne er ifølge politiet varslet.

Til vanlig jobber det 54 personer ved anlegget.

Det er Laksefjord AS som eier anlegget. Dette selskapet er igjen 100 prosent eid av Lerøy Aurora AS, som igjen er heleid av Lerøy Seafood Group ASA.

Meldingen om brannen tikket inn til politiet ved 7.40-tiden søndag morgen.

Industriområdet ligger avsides til og det tok derfor noe tid før nødetatene kom til stedet. 55 mannskaper bistår i det krevende slukningsarbeidet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078