23948sdkhjf

Verftene med stor ordreinngang

Ikke siden 2012 har verftene hatt større ordreinngang enn i 2018.

Det skriver Nett.no, som igjen baserer sine tall på en oversikt som Norsk Industri har gjennomført. Oversikten viser at man må helt tilbake til 2012 for å finne et år med større ordreinngang enn i fjor.

Nett.no skriver at Norsk Industri registrerte inngåtte kontrakter i fjor foir 21,6 milliarder kroner. Oversikten viser at verftsindustrien har vært gjennom en stor omstilling.

For fire år siden - i 2015 – var 67 under bygging ved norske verft. Hele 53 av disse var skip som skulle brukes til offshore. Ved utgangen av fjoråret var det det «bare» fire av til sammen 66 fartøy som ble bygd for offshore. Det er nå cruisesegmentet som er det store nye som utgjør om lag nær halvparten av ordreveien. 19 cruisefartøy var under bygging ved årsskiftet, ifølge Norsk Industris oversikt.

Også ordrereserven er solid, skriver Nett.no. Den var ved utgangen av 2018 på 40,4 milliarder kroner. Det tilsvarende tallet ett år tidligere var 27,6 milliarder. Det betyr at dette var den høyeste ordrereserven på 10 år.

Nett.no gjør oppmerksom på at Norsk Industri og Norske Skipsverft fører statistikk på ulik måte når det gjelder ordreinnganger. Sistnevnte har med kontrakter som er større enn 50 millioner kroner, mens Norsk Industri har med alle kontrakter for båter som er lengre enn 40 meter.

 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125